eTwinning

Colegiul Național „Avram Iancu” a devenit școală E-TwinningProiecte școlare internaționale

  • “Învățarea unei limbi străine nu doar îți dezvăluie cum gândesc și ce simt alte societăți, care sunt experiențele și valorile lor și modul în care se exprimă, dar îți oferă o oglindă culturală în care poți vedea mult mai clar propria ta societate.“
    Edward Lee Gorsuch
  • Colegiul nostru desfășoară astfel de proiecte începând din anul școlar 2009-2010, urmărind nu numai îmbunătăţirea competenţelor de comunicare scrisă și orală în limba engleză prin diferite activităţi dar și crearea de prietenii cu adolescenţi din Europa, promovând astfel cunoaşterea unor elemente de identitate naţională, dar şi a zestrei spirituale a altor popoare.

    Proiectul internaţional eTwinning European Peers, coordonat de prof. Cornelia Frai, a implicat parteneri din Grecia, Turcia, Italia, Spania şi Polonia. Desfășurat în anul școlar 2015-2016, acest proiect le-a adus celor implicaţi (elevi din clasele a X-a A și a X-a B ) Certificatul European de Calitate.

    Ca urmare a succesului de care s-au bucurat activităţile acestui proiect, anul școlar 2016-2017 ne-a adus o continuare a sa, proiectul United for Health: European Peers, iar echipa de proiect s-a îmbogăţit cu elevi din clasa a IX-a A. Munca depusă de echipa de proiect a fost răsplătită şi de această dată cu Certificatul European de Calitate.